Tanker

Utdatert?

2. juni 2017

Og tanker om bloggen og sosiale medier…

For det har seg slik at jeg av og til blir litt trøtt av alle disse sosiale mediene. Medier jeg selv er ivrig bruker av. Som jeg synes det er kjekt å holde på med. For det er jo en gang slik at jeg elsker å fotografere og drive med grafisk design. Men av og til så lurer jeg litt på akkurat HVA jeg skal fotografere og publisere.

Mote?

Jeg er faktisk 36 år blitt. 36… OM bare fire år er jeg 40. 40 liksom… Det kjennes om bare uker siden jeg satt i Bergen, på Universitetet, med venner og tenkte – å bli «gammel» – det er så lenge til at det gidder jeg knapt nok å forholde meg til. Jeg skulle liksom aldri bli «gammel» og utdatert. Jeg skulle være ung og hip og trendy. Og så møter jeg meg selv i døra, mamma til en liten gutt, kone, inntektsbringer, voksen med hus og bil og lån og ansvar. Og absolutt ikke hip og kul og trendy, men ansvarlig, forsiktig og alt for travel til å vite hva som er det siste kule man skal ha på seg nå.

Så mote følte jeg meg liksom litt for gammel til å blogge om. Bare ungdommen driver med den slags tenkte jeg. De som sitter på Universitetet med livet foran seg og tenker at de aldri skal bli gamle, og at det iallefall er så lenge til at det trenger de ikke å tenke på.

Så da måtte jeg tenke nytt…

Foto?

Dette er jo noe jeg liker – men hva skal jeg fotografere da? Det er mye min sønn som står for modelleringen. Av og til stedøtrene også, men med fullpakkede tenåringsliv er det ikke alltid like enkelt å få tid. Og jeg liker ikke å publisere bilder av min sønn lenger. Jeg har lenge trappet ned, slettet, blitt mer og mer kritisk til hvilke bilder som legges ut. Av og til tenker jeg at jeg er utrolig pertentlig. «Alle andre» legger jo ut bilder av sine barn helt ukritisk på blogger og facebook. Ja jeg har til og med sett barn med t-skjorter hvor det står «Famous on Instagram». Da reagerte jeg kraftig. Men da jeg leste denne artikkelen tok jeg krafttak mot mine egne bilder der ute og slettet, passordbeskyttet og gjorde privat så og si alt hvor min sønn lå ute til almenn beskuelse. Nå har jeg heldigvis vært ekstremt kresen med hva jeg har lagt ut, men selv for en vel bevandret photoshopper som meg selv, var det et sjokk å lese HVOR langt endel misbrukere går for å fikse til seg bilder av barn. Ikke har jeg så mange foto oppdrag at jeg kan fylle opp en hel blogg med det heller…

Så jeg leter videre…

Interiør da?

Det er noe jeg er ekstremt opptatt av, men med en familie på fem er det ikke alltid lett å få gjennomslagskraft for ønsker. Og når mannen har like sterke meninger som en selv, og helst på det praktiske heller enn det estetiske, ja da blir det ikke alltid så mye å skrive om interiørmessig heller.

Jeg er ikke veldig opptatt av kunst og kultur, så der har jeg ikke noe å bidra med. Eller – for ikke å høres helt ignorant ut – jeg er opptatt av kunst og kultur, men kjenner meg litt pretesiøs om jeg, som ikke har veldig peilig, skal begynne å mene noe om kulturlivet.

Politikk er jeg heller ikke videre gira på å skrive om. Jeg har mange meninger om politikk, men høylytte diskusjoner er ikke min greie. Argumentering og til tider drittkasting når man mener noe som ikke er helt politisk korrekt eller på andre måter ikke det som oppfattes som den sosiale norm er ikke videre lystbetont for meg. (Jeg kan tidvis skru av politiske debatter på TV fordi jeg blir så irritert når folk ikke får snakke ferdig, og en begynner å mase over hodene på hverandre – konfliktsky sa du??) Så jeg vil ikke at bloggen skal bli et sted jeg ikke synes det er hyggelig å være.

Livet mitt er heller ikke videre spennende. Jeg står opp, leverer i bhg, trener, går på jobb eller på skolen, og kommer hjem igjen. Ikke superinteressant lesestoff…

Treningsblogger er det nok av, reiseblogging blir jo litt sporadisk da vi ikke allid er på reise, og jeg lager for lite mat til at matblogging er aktuelt.

Så jeg har gått litt i meg selv. Vurdert å slutte med blogg og sosiale medier. Legge kameraet på hylla. Fokusere på det som er noenlunde produktivt i livet. Så som jobb og skole…

Men så fant jeg disse bloggene. Og de gav meg inspirasjon til å igjen bare drite i hva som er «korrekt» oppførsel etter man passerer en viss alder, og bare gå for det man synes er gøy.

Og dette synes jeg er gøy: Fotografering, mote, interiør, grafisk design, tankesprell, kunst og kultur, reiser og politikk… Så hvorfor ikke bare fylle bloggen med det jeg liker?

Hva synes dere?

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Ingveig Reindal 2. juni 2017 at 15:13

  Kom igjen, Maria. Gjør det du liker og vil prioritere. 😊

  • Reply Maria 3. juni 2017 at 06:00

   Takk! 🙂 I will

 • Reply Monica 2. juni 2017 at 16:28

  Go for it. Du e jo så god på både bilder og tekst. (Og så kan du få låne modell på sikt 😉

  • Reply Maria 3. juni 2017 at 06:01

   Tusen takk! 🙂

 • Reply Luisa - La Mar 8. juni 2017 at 22:09

  Jeg likte skikkelig godt konklusjonen her <3 Vi må henge mer! Ta bilder og gjøre det vi liker og interesserer oss for, at vi har passert tretti har ingenting å si. De fleste profilerte motedamene i Norge begynner å nærme seg 40 de og, no stress 😉

  • Reply Maria 9. juni 2017 at 15:36

   Jeg henger gjerne mer 🙂 Nå når jeg er ferdig med eksamen og jobber bare 50% så har jeg myyye tid! 🙂

   • Reply Luisa - La Mar 13. juni 2017 at 10:45

    Samme her! Jobber 50 %, men det er bare noen uker til, så vi må def avtale noe snart 😀

  Leave a Reply